Masová omáčka se zeleným pepřem
45 min.
Ingredience
- Jíška
- 10gramůMáslo čerstvé
- 8gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůHovězí maso mleté
- 1gramČesnek
- 2gramyTymián sušený
- 2gramyMajoránka
- 20mililitrůZakysaná smetana
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůNakládaný zelený pepř
- 400mililitrůVývar z hovězích kostí
- 40mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
521 mg
Cukr
407 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso zprudka opečeme na oleji. Poté k masu přimícháme zelený pepř a utřený česnek. Vše podlijeme vývarem. Na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Poté přidáme nasekaný tymián a majoránku. Do směsi zamícháme smetanu. Nakonec zahustíme tmavou jíškou. Dle chuti přidáme pepř a sůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.