Masová roláda se žampiony
85 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 5kusůCibulka jarní
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKoření Mleté maso
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 125mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
43 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Potom přidáme cibulku nakrájenou na kolečka a vše opepříme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
- 2Směs koření rozmícháme ve 125 ml vlažné vody a zapracujeme do mletého masa. Z masa vyválíme mezi dvěma fóliemi plát asi 30 x 40 cm. Horní fólii odstraníme, na maso poklademe žampiony a roládu zavineme. Vložíme ji do vymaštěného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.