Masová směs s feferonkami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
749 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Feferonky nakrájíme na velmi malé kousky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme na ohni přejít varem. Oba druhy masa omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké krátké proužky, které opepříme a osolíme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce ho osmažíme za stálého míchání ze všech stran. Pak zmírníme oheň, přilijeme vývar, přidáme mletou pálivou papriku a přikryté pokličkou dusíme. Když maso začne měknout, přidáme k němu kari koření a nakrájené feferonky, promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení maso občas promícháme, podle potřeby přilijeme vývar. Když je maso téměř měkké, poprášíme směs v pánvi moukou, chvíli smažíme a odkryté dosmažíme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.