Masová terina
60 min.
Ingredience
- 500gramůKráličí maso
- 125gramůTelecí plec
- 125gramůVepřová pečeně
- 250gramůSádlo syrové
- 2kusyBobkový list
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 0,5decilitrKoňak Armaňak
- 2lžičkySůl
- 2kusyČesnek
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
896 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
78 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
389 mg
Cukr
47 mg
Postup přípravy
- 1Omyté králičí, telecí a vepřové maso pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Syrové sádlo očistíme, nakrájíme též na malé kostičky a přiložíme k masu. Přidáme hořčici, koňak, sůl, pepř, utřený česnek, tymián, bobkový list, kmín. Vše dobře promícháme a odložíme do chladničky přes noc.
- 2Druhý den vyložíme nádobu na terinu alobalem, vložíme do ní naložené maso, zakryjeme alobalem a nádobu uzavřeme, vložíme ji do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 45-60 minut při 200 °C.
- 3Horkou terinu bez víka zatížíme závažím, necháme ji vychladnout a pak ji odložíme do chladničky do druhého dne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.