Masové buchty
75 min.
Ingredience
- 1kusSalát ledový
- 800gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůSolamyl - bramborový škrob
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 50gramůPetržel - nať
- 5decilitrůOlej rostlinný
- 8decilitrůVoda pitná
- 4gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
373 mg
Cukr
312 mg
Postup přípravy
- 1Škrobovou moučku smícháme s moukou a vodou a vytvoříme hladké nelepivé těsto, které necháme odležet.
- 2Mleté maso promícháme v míse s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, přidáme vejce, osolíme a opepříme.
- 3Odleželé těsto rozválíme a rozkrájíme na 20 čtverců. Na střed každého vložíme část masové hmoty, okraje spojíme a v dlaních buchtu dotvarujeme. Smažíme ve velkém množství oleje v hlubší pánvi nebo hrnci, necháme okapat od přebytečného oleje na cedníku. Servírujeme na míse ozdobené natrhaným ledovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.