Masové knedlíčky v šafránovém vývaru
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůMaso mleté - mix
- 100gramůMouka kukuřičná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka polohrubá
- 750mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3gramyPepř černý celý
- 0,25lžičkaMáta
- 0,25lžičkaŠafrán
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
55 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme směs na masové knedlíčky. V misce promícháme vidličkou mleté maso, kukuřičnou mouku (můžeme nahradit krupičkou), drobně pokrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř a mletý koriandr. Směs necháme alespoň 20 minut odstát. Je-li směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky.
- 2Mezitím v hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a upražíme světlou jíšku. Pomalu rozředíme studenou vodou, necháme přejít varem, poté zmírníme oheň a přidáme sušený šafrán rozpuštěný ve lžíci teplé vody, sušenou mátu, sůl, kuličky pepře a zamícháme. Z masové hmoty tvoříme navlhčenýma rukama malé knedlíčky a vkládáme do mírně se vařící polévky. Necháme asi 20 minut povařit.
- 3Polévku podáváme horkou nejlépe s kukuřičným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.