Masové knedlíčky v šafránovém vývaru

55 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
55 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme směs na masové knedlíčky. V misce promícháme vidličkou mleté maso, kukuřičnou mouku (můžeme nahradit krupičkou), drobně pokrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř a mletý koriandr. Směs necháme alespoň 20 minut odstát. Je-li směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky.
  • 2
    Mezitím v hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a upražíme světlou jíšku. Pomalu rozředíme studenou vodou, necháme přejít varem, poté zmírníme oheň a přidáme sušený šafrán rozpuštěný ve lžíci teplé vody, sušenou mátu, sůl, kuličky pepře a zamícháme. Z masové hmoty tvoříme navlhčenýma rukama malé knedlíčky a vkládáme do mírně se vařící polévky. Necháme asi 20 minut povařit.
  • 3
    Polévku podáváme horkou nejlépe s kukuřičným chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.