Masové kuličky na jablečném víně
60 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí maso mleté
- 125gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 300mililitrůVíno jablečné
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 4kusyCeler řapíkatý
- 1kusPaprika červená
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 2lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso osolíme, opepříme a ze směsi vytvarujeme 16 kuliček. Zprudka je opečeme v kastrole na rozehřátém oleji a vyjmeme na papírovou utěrku. Do kastrolu vsypeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Zmírníme příkon tepla a zvolna opékáme několik minut.
- 2Do kastrolu vložíme opečené kuličky, přilijeme jablečné víno, přidáme rajčatový protlak, nahrubo nakrájený celer, očištěnou na nudličky nakrájenou papriku a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Osladíme a podle chuti osolíme a opepříme. Zvolna dusíme pod pokličkou 20-30 minut.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.