Masové kuličky na jablečném víně

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso osolíme, opepříme a ze směsi vytvarujeme 16 kuliček. Zprudka je opečeme v kastrole na rozehřátém oleji a vyjmeme na papírovou utěrku. Do kastrolu vsypeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Zmírníme příkon tepla a zvolna opékáme několik minut.
  • 2
    Do kastrolu vložíme opečené kuličky, přilijeme jablečné víno, přidáme rajčatový protlak, nahrubo nakrájený celer, očištěnou na nudličky nakrájenou papriku a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Osladíme a podle chuti osolíme a opepříme. Zvolna dusíme pod pokličkou 20-30 minut.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.