Masové kuličky přelité omáčkou
100 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata
- 1kusVeka
- 200mililitrůVíno červené
- 2lžícePyré rajčatové
- 1lžíceCukr krupice
- 55gramůTapenáda se zelenými olivami
- 2lžíceMléko plnotučné
- 455gramůHovězí maso mleté
- 5lžicSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceBazalka
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2kusyČesnek
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do větší mísy si nakrájíme kousíčky veky, přilijeme mléko a necháme je odležet asi 5 minut. Ručně propracujeme směs z mletého hovězího masa, česneku, parmezánu, bazalky a koření s vejci. Ze vzniklé kašičky vytvarujeme kuličky, asi 20-24 kuliček potom necháme v lednici na 30 minut vychladit.
- 2Ve vetším rendlíku si rozpálíme olej, vložíme masové kuličky a z obou stran orestujeme. Po této úpravě je necháme nad ubrouskem okapat. Z rendlíku odstraníme olej a vyrobíme v něm chutnou omáčku, která se skládá z rajčat, vývaru, vína, 300 ml vody a protlaku z rajčat. Tuto směsku nakonec dobře a chutně okořeníme. Omáčku povaříme na mírně rozehřáté plotýnce a necháme ji podusit zhruba 20 minut. Na závěr do omáčky vložíme masové kuličky a za stálého míchání vše dohromady vaříme cca 10 minut. Nezapomeneme tuto dobrotu ochutit pepřem, solí, cukrem a olivami. Samozřejmě vše necháme nějakou dobu ohřát. Hotové jídlo ozdobíme bazalkou případně posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.