Masové kuličky s rajčatovou omáčkou
80 min.

Ingredience
- Na omáčku
- 1kusSůl
- 1kusCibule
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusHovězí vývar základní
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCeler bulvový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5kusBobkový list
- 1kusSůl
- 300gramůHovězí maso zadní
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaCibule
- 200gramůVepřová plec
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jako první připravíme omáčku.
- 2Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Jakmile začne růžovět, zasypeme ji moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme jíšku vývarem nebo vodou, přidáme celer, bobkový list, sůl, lžičku cukru, rajčatový protlak. Vše řádně rozšleháme a povaříme na mírném ohni zhruba 20 minut. Z hotové omáčky vyndáme bobkový list.
- 3Maso umeleme, přidáme ostatní přísady, řádně rozmícháme a tvoříme kuličky velké jako vlašský ořech. Kuličky opečeme na tuku pozvolna po celém povrchu a vložíme do omáčky.
- 4V omáčce kuličky povaříme cca 15 minut.
- 5Jako přílohu podáváme vařené špagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.