Masové kuličky s žampiony
55 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí maso mleté
- 125gramůVepřové maso mleté
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 250gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 300mililitrůVíno jablečné
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 200gramůCeler řapíkatý
- 180gramůPaprika červená
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Smícháme vepřové maso s hovězím, směs osolíme a opepříme. Na pomoučené desce z ní uděláme 16 stejných kuliček.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, vložíme do něj masové kuličky a zprudka je smažíme. Vyjmeme je a osušíme na papírových ubrouscích. Hrnec odstavíme na mírnější oheň, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a několik minut smažíme.
- 3Do hrnce vrátíme masové kuličky, přilijeme jablečné víno, přidáme rajský protlak, nakrájený celer, papriku, žampiony, cukr, podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu, přikryjeme a 20-30 minut zvolna podusíme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.