Masové noky s krémovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 20gramůStrouhanka
- 1kusCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1litrHovězí vývar základní
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
25 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
571 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, necháme ji krátce osmahnout v pánvi na 1 lžici rozehřátého másla.
- 2V míse důkladně promícháme mleté maso, vejce, strouhanku a osmaženou cibuli. Směs dochutíme citronovu šťávou, pepřem a solí a vytvarujeme z ní malé noky.
- 3V hrnci přivedeme do varu vývar a noky v něm 20 minut zvolna vaříme. V jiném hrnci rozehřejeme zbytek másla, osmažíme na něm mouku a postupně přiléváme vývar z hrnce s noky, až vznikne krémovitá omáčka, do které přimícháme smetanu a ještě ji 5 minut necháme vařit. Můžeme ji dochutit citronovu šťávou.
- 4Uvařené masové noky vložíme do omáčky a necháme 10 minut uležet. Potom je servírujeme na talíře a horké s omáčkou podáváme.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, posypané nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.