Masové pikantní rolky
50 min.
Ingredience
- 800gramůListové těsto
- 600gramůMleté kuřecí maso
- 1kusCibule
- 2lžičkyKari pasta
- 1kusPomeranče
- 1lžíceCeler - nať
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 200gramůDýňová semínka
- 1decilitrOlej dýňový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
65 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mražené listové těsto necháme rozmrazit. Troubu zapneme, aby se nahřála na potřebnou teplotu. V pánvi rozpálíme olej a na něm dozlatova opečeme na kousky nakrájenou cibuli, přidáme kari pastu, přimícháme pomerančovou kůru a šťávu, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Do vhodné misky vložíme mleté maso, přisypeme nasekanou celerovou nať, strouhanku, přidáme vejce, rukou promícháme, směs ochutnáme a podle chuti přisypeme sůl, pepř a dochutíme také citronovou šťávou.
- 3Nejprve 2 pláty listového těsta rozložíme na pracovní plochu, poté na střed po celé délce položíme masovou směs a zavineme do rolády. Takto postupujeme se zbylou směsí a listovým těstem.
- 4Připravené 4 kusy rolády poklademe na vymazaný plech, potřeme mlékem, posypeme nasekanými dýňovými semínky, na plechu nakrájíme na 10 cm rolky, vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.