Masové ragú s artyčoky
55 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůArtyčoky sterilované
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
37 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, česnek a cibuli oloupeme, posekáme nahrubo. Artyčoky slijeme, necháme v sítu okapat. Polovinu rozmixujeme s nakrájenou cibulí a česnekem.
- 2V hrnci rozpálíme olej, za stálého míchání na něm osmažíme ze všech stran kousky masa. Během smažení maso okořeníme tymiánem, opepříme, osolíme. Do hrnce poté přidáme rozmixovanou směs a ještě krátce smažíme. Přilijeme vývar, přidáme bobkový list, vše dochutíme citronovou šťávou. Ragú důkladně promícháme a vaříme přikryté pokličkou na středním ohni 30 minut. Po 10 minutách vaření přidáme zbylé artyčoky, během vaření občas zamícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.