Masové šátečky se smetanou
0 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůMouka polohrubá
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 3stroužkyČesnek
- 400gramůVepřové maso mleté
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3295 kcal
Bílkoviny
110 g
Tuky
228 g
Sacharidy
205 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na vál dáme polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme. Ze začátku těsto promícháme vidličkou a přiléváme asi 2 dl vody.
- 2Když máme vše spojené, těsto vypracujeme rukama. Mělo by být středně tuhé. Válečkem rozválíme a rádýlkem nakrájíme čtverce asi 5x5 cm velké.
- 3Mleté maso v misce smícháme s drobně nakrájenou cibulí, solí a pepřem. Lžičkou nabíráme maso a poklademe ho do středu čtverečků těsta. Každý čtvereček přeložíme do tvaru šátečku a kraje k sobě dobře přitiskneme.
- 4Šátečky vaříme v osolené vodě asi 5-10 minut. Uvařené šátečky vybereme sítkem z vody a naskládáme do zapékací mísy. Polijeme je rozpuštěným máslem a smetanou, posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby asi na 15 minut.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.