Masové šišky v anglické slanině

35 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
42 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové mleté maso smícháme s hovězím mletým masem, cibuli nakrájíme nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, anglickou slaninu pokrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Do mísy vložíme mleté maso, osolíme, opepříme, přimícháme cibuli, namočenou strouhanku, vejce a vypracujeme hladké masové těsto. Z těsta tvarujeme menší šišky, které zabalíme do plátků slaniny.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a zabalené šišky zvolna smažíme ze všech stran dokřupava. Usmažené šišky pokapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.