Masové šišky v anglické slanině
35 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 150gramůHovězí maso mleté
- 150gramůAnglická slanina
- 150gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 40mililitrůMléko polotučné
- 40gramůOlej rostlinný
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 600gramůBramborová kaše
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
42 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové mleté maso smícháme s hovězím mletým masem, cibuli nakrájíme nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, anglickou slaninu pokrájíme na tenké plátky.
- 2Do mísy vložíme mleté maso, osolíme, opepříme, přimícháme cibuli, namočenou strouhanku, vejce a vypracujeme hladké masové těsto. Z těsta tvarujeme menší šišky, které zabalíme do plátků slaniny.
- 3V pánvi rozpálíme olej a zabalené šišky zvolna smažíme ze všech stran dokřupava. Usmažené šišky pokapeme citronovou šťávou.
- 4Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.