Masové šišky z jehněčího masa

25 min.
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
60 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
521 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať omyjeme a najemno nasekáme.
  • 2
    V míse smícháme mleté jehněčí maso, nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a podle chuti okořeníme koriandrem, kmínem, kardamomem, novým kořením a paprikou, opepříme a osolíme. Vše velmi důkladně promícháme a prohněteme.
  • 3
    V navlhčené dlani pak ze směsi vytvoříme válečky dlouhé asi 10 cm.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej a v něm masové válečky pečeme ze všech stran, dokud nemají zlatavou barvu.
  • 5
    Podáváme horké se zeleninovým salátem a arabským chlebem. Vhodnou přílohou jsou i opékané brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.