Masové šišky z jehněčího masa
25 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso mleté
- 2kusyCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2,5decilitryOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
60 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
521 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať omyjeme a najemno nasekáme.
- 2V míse smícháme mleté jehněčí maso, nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a podle chuti okořeníme koriandrem, kmínem, kardamomem, novým kořením a paprikou, opepříme a osolíme. Vše velmi důkladně promícháme a prohněteme.
- 3V navlhčené dlani pak ze směsi vytvoříme válečky dlouhé asi 10 cm.
- 4V pánvi rozpálíme olej a v něm masové válečky pečeme ze všech stran, dokud nemají zlatavou barvu.
- 5Podáváme horké se zeleninovým salátem a arabským chlebem. Vhodnou přílohou jsou i opékané brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.