Masové špízy marinované
35 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí svíčková
- 200gramůKlobása uzená
- 120gramůPancetta
- 15gramůŠalvěj čerstvá
- 15gramůCitronová kůra
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůRozmarýn čerstvý
- 20gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
426 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou nakrájíme na stejně velké kostky, klobásu na kratší špalíčky, pancettu na čtverečky. Všechno maso nasypeme do mísy, osolíme a opepříme. Česnek, šalvěj a citronovou kůru nasypeme do hmoždíře, roztlučeme, zalijeme olejem, citronovou šťávou a promícháme. Touto směsí zalijeme maso v míse a necháme chvíli marinovat. Větvičky rozmarýnu otrháme, jen na špičce necháme několik lístků. Oloupeme z větviček kůru a konec seřízneme do špičky. Na větvičky střídavě napichujeme kostky masa, špalíčky klobásy a pancettu. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj špízy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut dozlatova.
- 2Špízy upravíme na oválné talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.