Masové špízy marinované

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
426 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou nakrájíme na stejně velké kostky, klobásu na kratší špalíčky, pancettu na čtverečky. Všechno maso nasypeme do mísy, osolíme a opepříme. Česnek, šalvěj a citronovou kůru nasypeme do hmoždíře, roztlučeme, zalijeme olejem, citronovou šťávou a promícháme. Touto směsí zalijeme maso v míse a necháme chvíli marinovat. Větvičky rozmarýnu otrháme, jen na špičce necháme několik lístků. Oloupeme z větviček kůru a konec seřízneme do špičky. Na větvičky střídavě napichujeme kostky masa, špalíčky klobásy a pancettu. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj špízy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut dozlatova.
  • 2
    Špízy upravíme na oválné talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.