Masoví ježci
65 min.

Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 300gramůHovězí maso přední
- 100gramůSlanina vepřová
- 120gramůRýže loupaná
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusHřebíček
- 60gramůSádlo škvařené
- 2decilitryVývar z hovězích kostí
- 2decilitryVíno bílé
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
945 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
66 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a umeleme.
- 2Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, přebranou, neopláchnutou rýži, citronovou kůru, sůl, pepř, tlučený hřebíček a jemně nakrájenou cibuli. Vše dobře propracujeme.
- 3Ze směsi tvarujeme malé bochníčky, vložíme je do kastrolu na rozehřáté sádlo a dusíme asi 45 minut. Během dušení maso podléváme vývarem, vínem a kyselou smetanou.
- 4Hotové ježky urovnáme na mísu, polijeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.