Masovo- játrová paštika
115 min.
Ingredience
- 200gramůJátra kuřecí
- 200gramůJátra vepřová
- 400gramůVepřová krkovička pečená
- 5decilitrůMléko polotučné
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePaštikové koření
- 180gramůSlanina vepřová
- 2litryVoda pitná
- 1kusOkurka salátová
- 100gramůSýr Almette
- 150gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
54 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí a vepřová játra očistíme, omyjeme a dáme do mísy. Zalijeme je mlékem a necháme minimálně hodinu 1 hodinu v chladničce. Poté je slijeme, promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Játra nakrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli s česnekem posekáme nadrobno.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme vepřové sádlo, na něm zpěníme cibuli s česnekem a necháme zrůžovět. Přidáme játra, promícháme a restujeme přibližně 3-4 minuty. Játra, pečené maso spolu s cibulkou a česnekem pomeleme na masovém strojku.
- 3Pomletou směs v míse promícháme se solí, pepřem a paštikovým kořením.
- 4Formu na paštiku vyložíme tenkými širokými plátky slaniny. Položíme na ně játrovou směs. Uhladíme, překryjeme plátky slaniny, zakryjeme víkem a položíme do pekáče, do kterého jsme nalili horkou vodu. Pekáč i s formou dáme do trouby a pečeme při 100°C přibližně 80 minut.
- 5Formu s paštikou vyklopíme až druhý den po vychlazení na vál. Širokým nožem nakrájíme plátky silné přibližně 1.5 cm a z těchto plátků ozdobnou formičkou (například ve tvaru květu) vykrojíme požadované tvary.
- 6Omytou salátovou okurku nakrájíme na kolečka, která potřeme sýrem Almette. Tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky. Na plátky okurky položíme vykrojené tvary paštiky, na paštiku dáme kostičky sýru, zachytíme párátkem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.