Masovo- jogurtový koláč
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramTelecí kýta
- 200gramůRýže loupaná
- 250mililitrůJogurt bílý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMouka polohrubá
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
49 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, olej, prášek do pečiva, sůl a vejce, uhněteme hladké těsto.
- 2Telecí maso nakrájíme na malé kousky, vaříme ve slané vodě dokud není měkké.
- 3Mezitím vaříme rýži asi 15 minut, zcedíme a necháme vychladnout.
- 4Ve větší pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku na rozpáleném oleji, přidáme uvařené maso a rýži, důkladně promícháme, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme jogurt.
- 5Těsto rozválíme na dva pláty, první rozložíme na dno pekáčku nebo formy na koláč, na něj rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem. Okraje dobře spojíme, stiskem vytvoříme vlnky, pomažeme rozpuštěným máslem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut, až má koláč opečenou kůrku.
- 6Můžeme podávat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.