Masovo- jogurtový koláč

90 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
49 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, olej, prášek do pečiva, sůl a vejce, uhněteme hladké těsto.
  • 2
    Telecí maso nakrájíme na malé kousky, vaříme ve slané vodě dokud není měkké.
  • 3
    Mezitím vaříme rýži asi 15 minut, zcedíme a necháme vychladnout.
  • 4
    Ve větší pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku na rozpáleném oleji, přidáme uvařené maso a rýži, důkladně promícháme, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme jogurt.
  • 5
    Těsto rozválíme na dva pláty, první rozložíme na dno pekáčku nebo formy na koláč, na něj rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem. Okraje dobře spojíme, stiskem vytvoříme vlnky, pomažeme rozpuštěným máslem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut, až má koláč opečenou kůrku.
  • 6
    Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.