Masovo-zeleninový nákyp

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
45 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Slijeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké kroužky. Lišky slijeme přes síto a necháme okapat.
  • 3
    Vepřové maso opláchneme studenou vodou, nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo a maso na něm po obou stranách opečeme.
  • 4
    Ve zbylém tuku krátce opečeme slaninu. Přidáme cibuli, pórek, hrášek, lišky a nakrájené brambory. Vše osolíme, opepříme a za stálého míchání 5 minut dusíme.
  • 5
    Zeleninovou směs a plátky masa dáme do vymazané zapékací mísy a vše promícháme. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia.
  • 6
    V hrnci smícháme holandskou omáčku, smetanu, 350 ml vody a za stálého míchání přivedeme k varu a přelijeme nákyp. Mísu přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut v předehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.