Masovo-zeleninový nákyp
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaSůl
- 30gramůAnglická slanina
- 250gramůPórek
- 600gramůVepřová kýta
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400gramůHrášek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 375gramůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůLišky čerstvé
- 3lžíceHolandská omáčka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
45 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Slijeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky.
- 2Slaninu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké kroužky. Lišky slijeme přes síto a necháme okapat.
- 3Vepřové maso opláchneme studenou vodou, nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo a maso na něm po obou stranách opečeme.
- 4Ve zbylém tuku krátce opečeme slaninu. Přidáme cibuli, pórek, hrášek, lišky a nakrájené brambory. Vše osolíme, opepříme a za stálého míchání 5 minut dusíme.
- 5Zeleninovou směs a plátky masa dáme do vymazané zapékací mísy a vše promícháme. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia.
- 6V hrnci smícháme holandskou omáčku, smetanu, 350 ml vody a za stálého míchání přivedeme k varu a přelijeme nákyp. Mísu přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.