Masový koláč s rýží
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůRýže dušená
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200gramůSýr Čedar
- 8gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1decilitrVoda pitná
- 500gramůVepřové maso libové
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, vodu a 2 dl oleje. Všechno řádně prohněteme dohladka a necháme odpočívat.
- 2V hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso, odstavíme z ohně. Přidáme sůl, pepř, dušenou rýži a nakonec sýr nakrájený na kostičky. Vše dobře promícháme.
- 3Z těsta vyválíme 2 pláty, jeden dáme na dno pekáčku nebo koláčové formy a navršíme náplň. Zakryjeme druhým plátem těsta, pomažeme rozšlehaným vejcem, uprostřed nařízneme do kříže a 1 hodinu pečeme ve středně vyhřáté troubě. Můžeme podávat teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.