Masový koláč z Churu

75 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
756 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku a máslo a zpracujeme na drobenku. Zalijeme osolenou vodou a octem a těsto stlačíme ke dnu mísy, nijak nezpracováváme. Zakryjeme fólií a necháme v chladnu uležet.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a osmahneme. Přidáme mleté maso, promícháme a důkladně propečeme. Zalijeme vínem, smetanou, trochou vývaru, okořeníme a na mírném ohni povaříme asi 5 minut.
  • 3
    Uleželé těsto propracujeme, ze dvou třetin vyválíme plát, který rozprostřeme do vymazané koláčové formy. Na něj navršíme masovou náplň, zakryjeme plátem vyváleným ze zbytku těsta. Okraje dobře přitlačíme, povrch propícháme vidličkou a potřeme ušlehaným žloutkem.
  • 4
    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.