Masový koláč z Churu
75 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1decilitrVíno červené
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 4gramyMajoránka
- Na těsto
- 250gramůMouka polohrubá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 1decilitrVoda pitná
- 5mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
756 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku a máslo a zpracujeme na drobenku. Zalijeme osolenou vodou a octem a těsto stlačíme ke dnu mísy, nijak nezpracováváme. Zakryjeme fólií a necháme v chladnu uležet.
- 2Na másle zpěníme cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a osmahneme. Přidáme mleté maso, promícháme a důkladně propečeme. Zalijeme vínem, smetanou, trochou vývaru, okořeníme a na mírném ohni povaříme asi 5 minut.
- 3Uleželé těsto propracujeme, ze dvou třetin vyválíme plát, který rozprostřeme do vymazané koláčové formy. Na něj navršíme masovou náplň, zakryjeme plátem vyváleným ze zbytku těsta. Okraje dobře přitlačíme, povrch propícháme vidličkou a potřeme ušlehaným žloutkem.
- 4Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.