Masový nářez zapečený v těstě
70 min.
Ingredience
- 1lžíceTymián sušený
- 100mililitrůVoda pitná
- 4kusyKuřecí prsa
- 2lžičkyCitronová kůra
- 400gramůVepřová krkovička
- 9kusůVejce slepičí
- 1lžičkaŠalvěj sušená
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 75gramůMáslo čerstvé
- 75gramůSádlo škvařené
- 300gramůŠunka dušená
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
41 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
549 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, sádla, soli, másla a vody zpracujeme hladké těsto které dáme do chladu odpočinout.
- 2Šunku a polovinu kuřecího masa umeleme v mlýnku na maso, vmícháme dvě rozšlehaná vejce, citr.kůru, koření, bylinky a podle potřeby sůl a pepř.
- 3Zbytek masa a šunky nakrájíme na kostičky a přimícháme do směsi.
- 4Formu na dort vymažeme máslem, rozválíme těsto a přendáme do formy tak aby pokrývalo dno i boky formy. Naplníme do poloviny směsí, obložíme šesti vejci, vařenými na tvrdo a zakryjeme zbytkem směsi.
- 5Zbytek těsta rozválíme na menší placku, zakryjeme směs, potřeme rozšlehaným vejcem a uprostřed uděláme díru /aby mohla unikat pára/. Pečeme na 190°C dozlatova.
- 6Podáváme vychlazené. V lednici vydrží 7 dní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.