Masový salát s hráškem
20 min.
Ingredience
- 100gramůMoravské uzené maso
- 150gramůBrambory vařené
- 150gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200mililitrůMajonéza
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůOkurky nakládané
- 30gramůHořčice
- 50gramůMrkev kořen
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 100gramůŠunka dušená
- 240gramůVeka
- 100gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Moravské uzené maso a šunku nakrájíme na kostičky, jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo, vařené brambory pokrájíme na plátky, mrkev na nudličky, kyselou okurku na proužky, nakládaný hrášek scedíme.
- 2Do salátové mísy vložíme všechny suroviny, majonézu smícháme se smetanou a přidáme do salátu. Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme 2 lžíce pikantní hořčice, promícháme a dáme do lednice.
- 3Salát podáváme vychlazený s plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.