Masový vývar z býčími kostmi

420 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1100 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
85 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
796 mg
Cukr
829 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koleno, chrupavku a jazyk propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme je na 5 hodin do studené vody. Cibuli, česnek, zázvor a jarní cibulku očistíme, posekáme na kousky. Potom očištěné maso vložíme do vroucí vody a vaříme 5 minut. Následně vodu slijeme. Koleno a chrupavky vaříme přibližně hodinu při vysoké teplotě. Potom oheň zmírníme a vaříme maso dalších 5 hodin, průběžně odstraňujeme z vývaru pěnu a tuk. Poté přidáme do vývaru jazyk, hrudí i kližku, vaříme další hodinu. Potom přidáme do vývaru česnek, cibuli a zázvor, dále vaříme ještě 30 minut na mírnějším ohni. Vařené hovězí a jazyk z vývaru vyjmme, nakrájíme na plátky. Z vývaru odstraníme tuk a vývar ještě krátce povaříme. Polévku servírujeme teplou, nakrájené maso v talířích nebo miskách zalijeme horkým vývarem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.