Matjesový salát s jablky
40 min.
Ingredience
- 400gramůMatjesy - filet
- 250gramůJablka
- 150gramůBrambory
- 300mililitrůVoda pitná
- 160gramůČervená řepa sterilovaná
- 100gramůCibule sterilovaná
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Matjesové filé nakrájíme na nudličky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nahrubo nastrouháme a v míse promícháme s citronovou šťávou, cukrem, solí, pepřem a zakysanou smetanou. Nakládanou červenou řepu a nakládané cibulky slijeme a necháme okapat.
- 2Do mísy k jablkům přidáme matjesy, brambory, řepu a cibulky. Salát necháme pod fólií v chladničce vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.