Mazurská zelňačka
75 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová uzená žebra
- 2litryVoda pitná
- 400gramůZelí bílé - sterilizované
- 400gramůBrambory
- 1kusCibule
- 40gramůSádlo škvařené
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 5gramůKmín drcený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
725 mg
Postup přípravy
- 1Uzená vepřová žebra vložíme do studené vody a vaříme na mírném ohni doměkka. Vyjmeme a necháme na prkénku vystydnout.
- 2Sterilované bílé zelí a oloupané brambory nakrájené na kostičky dáme do většího hrnce a zalijeme polovinou vývaru z masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme na mírném ohni doměkka. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku na sádle, vychladlé maso nakrájíme na kousky a vše přidáme do hrnce k dušenému zelí. Nakonec přilijeme zbytek vývaru, podle chuti dosolíme a horké servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.