Mazurská zelňačka

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
725 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzená vepřová žebra vložíme do studené vody a vaříme na mírném ohni doměkka. Vyjmeme a necháme na prkénku vystydnout.
  • 2
    Sterilované bílé zelí a oloupané brambory nakrájené na kostičky dáme do většího hrnce a zalijeme polovinou vývaru z masa, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme na mírném ohni doměkka. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibulku na sádle, vychladlé maso nakrájíme na kousky a vše přidáme do hrnce k dušenému zelí. Nakonec přilijeme zbytek vývaru, podle chuti dosolíme a horké servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.