Mečoun na grilu
25 min.
Ingredience
- 600gramůFilé z mečouna
- 0,5decilitrOlej olivový extra panenský
- 50gramůArašídy
- 50gramůSalát ledový
- 2lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůCukr třtinový
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety mečouna omyjeme a necháme odkapat. V míse smícháme olej, sůl, pepř a potřeme ryby. Grilovací rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené filety naskládáme na rošt, kde je pečeme po obou stranách 5 minut. Po dobu pečení potíráme filety olejem.
- 2Salát: Ořechy pomeleme, vysypeme do misky, přidáme cukr, úhledně nakrájený ledový salát, na kolečka nakrájený česnek, na tenké pásky nakrájený celer, ocet, olej, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, nastrouhanou kůru z 1 citronu, pepř, sůl, vše dobře promícháme.
- 3Upečené filety porcujeme na talíř, podáváme s připraveným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.