Mečoun na rožni s omáčkou z čili a limetové šťávy

40 min.
Mexiko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme opečené a oloupané čili serano bez semen, nakrájené na proužky a nastrouhanou kůru a šťávu z limety. Vaříme 2-3 minuty, vmícháme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky.
  • 2
    Vaříme 10 minut, občas zamícháme, až rajčata zhoustnou.
  • 3
    Steaky z mečouna potřeme olejem a okořeníme. 3-4 minuty opékáme na grilu nebo na rožni, obrátíme.
  • 4
    Do omáčky zamícháme creme fraiche, prohřejeme a servírujeme ke grilované rybě.
  • 5
    Podáváme posypané čerstvou petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.