Mečoun na rožni s omáčkou z čili a limetové šťávy
40 min.
Ingredience
- 2kusyChilli paprička
- 4kusyRajčata
- 1kusLimetka
- 170mililitrůCréme fraiche
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 600gramůFilé z mečouna
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme opečené a oloupané čili serano bez semen, nakrájené na proužky a nastrouhanou kůru a šťávu z limety. Vaříme 2-3 minuty, vmícháme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky.
- 2Vaříme 10 minut, občas zamícháme, až rajčata zhoustnou.
- 3Steaky z mečouna potřeme olejem a okořeníme. 3-4 minuty opékáme na grilu nebo na rožni, obrátíme.
- 4Do omáčky zamícháme creme fraiche, prohřejeme a servírujeme ke grilované rybě.
- 5Podáváme posypané čerstvou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.