Mečoun po maltsku

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
10 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na suché pánvi při střední teplotě upražíme za stálého míchání semena fenyklu. Jakmile začnou vonět, vysypeme je na talíř a odložíme. Pozor, nesmíme je připálit.
  • 2
    Na pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného zamíchání 5 minut opékáme. Vmícháme prolisovaný česnek a pokračujeme v opékání, dokud cibule nezměkne. Nesmí nám však zhnědnout. Poté pánev odstavíme.
  • 3
    Z papíru na pečení vystřihneme 4 kruhy o průměru 30 cm, středy mírně potřeme olivovým olejem a rovnoměrně na ně rozdělíme připravenou cibuli.
  • 4
    Na cibuli položíme steak z mečouna, pokapeme jej citronovou šťávou a trochou olivového oleje, posypeme nadrobno nakrájenými rajčaty, přidáme tymián a opražený fenykl a podle chuti osolíme a opepříme.
  • 5
    Okraje papíru zdvihneme a pevně je navzájem spojíme, aby z balíčku nemohla unikat šťáva. Připravené balíčky pečeme na plechu v troubě předehřáté na 200 °C po dobu asi 20 minut.
  • 6
    Je-li steak propečený, vyzkoušíme pomocí špičky nože, kterou zapíchneme do masa po otevření balíčku. Maso by se mělo snadno rozpadat na kousky. Steaky podáváme přímo v balíčcích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.