Mečoun s ananasovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 700gramůFilé z mečouna
- Marináda
- 125mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 1lžičkaKmín mletý
- 3gramyPepř cayenský
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Omáčka
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 275gramůKompot ananasový
- 100gramůPapája zralá
- 100gramůPaprika červená
- 10gramůChilli paprička
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 1lžíceOcet vinný
- 5gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
39 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, koriandr,
- 2kmín, kajensky pepř, podle chuti sůl a pepř.
- 3Plátky mečouna v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme je alespoň 1 hodinu v chladničce marinovat.
- 4Omáčka: smícháme kostky ananasu, papáji, červené papriky, chilli papričky, nasekaný koriandr, ocet, sůl a pepř. Podle chuti mírně přisladíme.
- 5Plátky mečouna vyndáme z marinády. Maso 3-4 minuty z každé strany grilujeme 7 cm pod horkým grilem, až je zlatohnědé. Během grilování je potřeme marinádou. Podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.