Medailónky vepřové
55 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 2lžičkyOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1lžičkaŠalvěj sušená
- 1,5decilitryMošt jablečný
- 1,5decilitryVývar drůbeží
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůVepřová panenka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na medailonky, zbavíme tučných kousků a každý kousek převážeme po obvodu nití, aby držel kulatý tvar. Dáme stranou na později.
- 2Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cukr a smažíme do zlatova. Do pánve přidáme maso a z každé strany smažíme 2 minuty. Přidáme jablečný mošt, vývar a šalvěj. Přivedeme k varu a povaříme 20 minut.
- 3Z jablek vykrájíme jadřince a pokrájíme každé na 8 dílků. Omočíme v citronové šťávě, aby nezhnědly. Přidáme jablka k vepřovému a promícháme. Osolíme, opepříme a 4 minuty povaříme.
- 4Odstraníme z masa nitě a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.