Medailonky z ďasa na jarní zelenině
40 min.
Ingredience
- 600gramůMořský ďas
- 120mililitrůOlej olivový
- 6kusůŠalotka
- 150gramůVíno portské
- 240gramůTymián čerstvý
- 1špetkaŠafrán
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusPórek
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 50mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar rybí
- 50gramůZakysaná smetana
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1031 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
61 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvi zahřejeme lžíci olivového oleje a zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku. Podlijeme portským vínem a při střední teplotě necháme tekutinu odpařit. Do mísy dáme lístky tymiánu, změklé máslo, žloutky, přidáme směs z pánve a vše velmi dobře promícháme. Z papíru na pečení odstřihneme dlouhý pás, rozetřeme na něj v dlouhém pruhu portské máslo, zavineme a necháme 2 hodiny v chladničce ztuhnout.
- 2V pánví zahřejeme olivový olej (část si ponecháme na později), přidáme na tenké kroužky nakrájený pórek, na proužky nakrájenou mrkev a fenykl. Vše osmažíme. Přidáme špetku šafránu, podlijeme bílým vínem a provaříme. Podlijeme vývarem, osolíme a opepříme, vaříme pod pokličkou při střední teplotě asi 6-8 minut, aby byla zelenina ještě pevná. Zjemníme přidáním zakysané smetany, promícháme a dochutíme.
- 3V pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje. Naporcujeme filety na 4 díly a v horkém oleji z obou stran osolené a opepřené maso opečeme. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme asi 8 minut. Poté filety poklademe na kolečka nakrájeným máslem a další 2 minuty dopékáme. Zeleninu rozdělíme na talíře, poklademe porcí ryby a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.