Medailonky z ďasa se slaninou na zelí

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
58 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu stáhneme z kůže, odstraníme páteř, maso nakrájíme na větší medailonky. Každý kousek obtočíme plátkem slaniny a spíchneme párátkem.
  • 2
    Na másle zpěníme polovinu drobně pokrájené šalotky a přidáme na nudličky pokrájené zelí. Zmírníme teplotu, osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a za občasného promíchání necháme 20 minut podusit.
  • 3
    Šalotku a pokrájenou zelenou petrželku zpěníme na másle, přilijeme víno, necháme lehce odpařit, promícháme se smetanou. Přivedeme k varu a odstavíme, propasírujeme. Do vzniklé omáčky vmícháme drobně nasekanou petrželku, dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Rybí medailonky osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji pečeme 2 minuty z každé strany. Přidáme k podušenému zelí a 5 minut dusíme. Servírujeme přelité petrželkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.