Medailonky z ďasa se slaninou na zelí
60 min.
Ingredience
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kilogramMořský ďas
- 4kusyŠalotka
- 250gramůAnglická slanina
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
991 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
58 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Rybu stáhneme z kůže, odstraníme páteř, maso nakrájíme na větší medailonky. Každý kousek obtočíme plátkem slaniny a spíchneme párátkem.
- 2Na másle zpěníme polovinu drobně pokrájené šalotky a přidáme na nudličky pokrájené zelí. Zmírníme teplotu, osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a za občasného promíchání necháme 20 minut podusit.
- 3Šalotku a pokrájenou zelenou petrželku zpěníme na másle, přilijeme víno, necháme lehce odpařit, promícháme se smetanou. Přivedeme k varu a odstavíme, propasírujeme. Do vzniklé omáčky vmícháme drobně nasekanou petrželku, dochutíme solí a pepřem.
- 4Rybí medailonky osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji pečeme 2 minuty z každé strany. Přidáme k podušenému zelí a 5 minut dusíme. Servírujeme přelité petrželkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.