Medailonky z vepřové panenky se zázvorem

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme příčně na medailonky silné přibližně 7mm. Plátky ochutíme čerstvě pomletým pepřem, dáme je do mísy, pokapeme chilli olejem a promícháme.
  • 2
    Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na kolečka. Omytou oranžovou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na proužky. Očištěné žampióny pokrájíme na plátky. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky silné jako žampióny.
  • 3
    V pánvi rozpálíme sezamový olej, na něm zprudka orestujeme medailonky masa dozlatova. Restujeme je přibližně 2 minuty z každé strany. Poté je osolíme a odložíme do předehřáté mísy, abychom je uchovali horké.
  • 4
    V pánvi na zbylém oleji orestujeme cibulku se zázvorem, přidáme žampióny a nakonec papriku. Společně vše restujeme za stálého promíchávání asi 4 minuty. Zeleninu podle chuti osolíme a opepříme.
  • 5
    Na talíře poklademe úhledně vepřové medailonky, do středu dáme restovanou zeleninu se žampióny a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.