Medailonky z vepřové panenky se zázvorem
30 min.
Ingredience
- Restované maso
- 200gramůVepřová panenka
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaOlej chilli
- 1lžíceOlej sezamový
- Zelenina
- 1kusCibulka jarní
- 1kusPaprika oranžová
- 60gramůZázvor celý
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 4kusyŽampiony čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme příčně na medailonky silné přibližně 7mm. Plátky ochutíme čerstvě pomletým pepřem, dáme je do mísy, pokapeme chilli olejem a promícháme.
- 2Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na kolečka. Omytou oranžovou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na proužky. Očištěné žampióny pokrájíme na plátky. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky silné jako žampióny.
- 3V pánvi rozpálíme sezamový olej, na něm zprudka orestujeme medailonky masa dozlatova. Restujeme je přibližně 2 minuty z každé strany. Poté je osolíme a odložíme do předehřáté mísy, abychom je uchovali horké.
- 4V pánvi na zbylém oleji orestujeme cibulku se zázvorem, přidáme žampióny a nakonec papriku. Společně vše restujeme za stálého promíchávání asi 4 minuty. Zeleninu podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Na talíře poklademe úhledně vepřové medailonky, do středu dáme restovanou zeleninu se žampióny a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.