Medailonky ze svíčkové s husími játry a lanýži
55 min.
Ingredience
- 720gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70gramůMáslo čerstvé
- 120gramůJátra husí
- 10gramůLanýž
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusMasox
- 4gramyPažitka
- 40mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
70 mg
Cukr
799 mg
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na 8 medailonků, osolíme a opepříme. Játra nakrájíme na 8 plátků. Lanýže nastrouháme na tenké plátky.
- 2Olej rozpálíme, maso na něm krátce z obou stran osmažíme. Poté je přendáme na papírem vyložený plech. Játra dáme do pánve po masu, opět krátce osmažíme a poté jednotlivé plátky rozložíme na medailonky svíčkové. Dáme péct na 10 minut při 170°C.
- 3Do pánve po smažení masa přilijeme vývar a rozdrobíme masox. Necháme rozpustit, přilijeme víno. Krátce povaříme a dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Do horké omáčky vmícháme máslo.
- 4Upečené medailonky servírujeme přelité omáčkou, navrch ozdobíme plátky lanýžů a sekanou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.