Medailonky ze svíčkové s husími játry a lanýži

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
70 mg
Cukr
799 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso pokrájíme na 8 medailonků, osolíme a opepříme. Játra nakrájíme na 8 plátků. Lanýže nastrouháme na tenké plátky.
  • 2
    Olej rozpálíme, maso na něm krátce z obou stran osmažíme. Poté je přendáme na papírem vyložený plech. Játra dáme do pánve po masu, opět krátce osmažíme a poté jednotlivé plátky rozložíme na medailonky svíčkové. Dáme péct na 10 minut při 170°C.
  • 3
    Do pánve po smažení masa přilijeme vývar a rozdrobíme masox. Necháme rozpustit, přilijeme víno. Krátce povaříme a dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Do horké omáčky vmícháme máslo.
  • 4
    Upečené medailonky servírujeme přelité omáčkou, navrch ozdobíme plátky lanýžů a sekanou pažitku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.