Medicejské krůtí řízky

27 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
29 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nasekáme. Konzervu artyčoků necháme okapat a nakrájíme je na kostičky.
  • 2
    Polovinu másla rozehřejeme v kastrolu a podusíme na něm cibuli. Přidáme houby a 3 minuty dusíme. Vmícháme rajčata, artyčoky a dusíme ještě 3 minuty. Přidáme protlak, sůl, pepř, vývar a vaříme 5 minut na mírném ohni.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a zbytek másla a opečeme krůtí řízky po obou stranách asi 2 minuty. Osolíme, opepříme a posypeme šalvějovými lístky. Přidáme smetanu, zakryjeme a dusíme 5 minut při nízké teplotě.
  • 4
    Hotové řízky se zeleninou dáme na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.