Medicejské krůtí řízky
27 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 130gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyRajčata
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůSůl
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 600gramůKrůtí prsa
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 500gramůArtyčoky
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
29 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nasekáme. Konzervu artyčoků necháme okapat a nakrájíme je na kostičky.
- 2Polovinu másla rozehřejeme v kastrolu a podusíme na něm cibuli. Přidáme houby a 3 minuty dusíme. Vmícháme rajčata, artyčoky a dusíme ještě 3 minuty. Přidáme protlak, sůl, pepř, vývar a vaříme 5 minut na mírném ohni.
- 3V pánvi rozpálíme olej a zbytek másla a opečeme krůtí řízky po obou stranách asi 2 minuty. Osolíme, opepříme a posypeme šalvějovými lístky. Přidáme smetanu, zakryjeme a dusíme 5 minut při nízké teplotě.
- 4Hotové řízky se zeleninou dáme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.