Medová grilovaná žebírka s pivní marinádou

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1968 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
120 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
11 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme pivní marinádu. Do hrnce nalijeme silný hovězí bujón, černé pivo, 4 lžíce grilovacího koření, 4 prolisované stroužky česneku, lžíci třtinového cukru, 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 2 lžičky soli a 1 lžičku čerstvě pomletého pepře. Vše promícháme a povaříme asi 3 minuty. Poté marinádu dáme vychladit.
  • 2
    Omyjeme a osušíme vepřová žebírka, která vložíme do marinády na 24 hodin.
  • 3
    Po 24 hodinách žebírka v marinádě uvaříme doměkka (vaříme je přibližně hodinu). V misce si smícháme slunečnicový, chilli olej a sladkou papriku.
  • 4
    Gril rozpálíme na 160°C-200°C a žebírka za častého potírání zbylým ochuceným olejem potíráme a grilujeme do zlatočervena.
  • 5
    4-5 červených paprik omyjeme a osušíme. V grilu je opečeme téměř dohněda, poté je sloupneme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců a pokrájené dáme do mixéru. Přidáme k nim tekutý med, 1 dl červeného vína, po 2 lžicích rajský protlak se sójovou omáčkou, prolisovaný česnek, chilli papričku, kterou jsme omyli a zbavili semínek. Podle chuti přidáme sůl a cukr. Vše rozmixujeme dohladka, poté omáčku nalijeme do rendlíku a povaříme 2 minuty.
  • 6
    Ke grilovaným žebírkům podáváme medovou omáčku a chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.