Medová grilovaná žebírka s pivní marinádou
105 min.
Ingredience
- 600gramůChléb slunečnicový
- Medová omáčka
- 5kusůPaprika červená
- 200gramůMed včelí
- 1decilitrVíno červené
- 2lžíceSójová omáčka Kikkoman
- 4stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceProtlak rajčatový
- Na potírání
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 2lžíceOlej chilli
- 1lžícePaprika mletá sladká
- Pivní marináda
- 0,5litrBujón hovězí
- 5decilitrůPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 4lžíceKoření grilovací
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžíceSójová omáčka Kikkoman
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,9kilogramyVepřová žebra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1968 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
120 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
11 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme pivní marinádu. Do hrnce nalijeme silný hovězí bujón, černé pivo, 4 lžíce grilovacího koření, 4 prolisované stroužky česneku, lžíci třtinového cukru, 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 2 lžičky soli a 1 lžičku čerstvě pomletého pepře. Vše promícháme a povaříme asi 3 minuty. Poté marinádu dáme vychladit.
- 2Omyjeme a osušíme vepřová žebírka, která vložíme do marinády na 24 hodin.
- 3Po 24 hodinách žebírka v marinádě uvaříme doměkka (vaříme je přibližně hodinu). V misce si smícháme slunečnicový, chilli olej a sladkou papriku.
- 4Gril rozpálíme na 160°C-200°C a žebírka za častého potírání zbylým ochuceným olejem potíráme a grilujeme do zlatočervena.
- 54-5 červených paprik omyjeme a osušíme. V grilu je opečeme téměř dohněda, poté je sloupneme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců a pokrájené dáme do mixéru. Přidáme k nim tekutý med, 1 dl červeného vína, po 2 lžicích rajský protlak se sójovou omáčkou, prolisovaný česnek, chilli papričku, kterou jsme omyli a zbavili semínek. Podle chuti přidáme sůl a cukr. Vše rozmixujeme dohladka, poté omáčku nalijeme do rendlíku a povaříme 2 minuty.
- 6Ke grilovaným žebírkům podáváme medovou omáčku a chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.