Medové kuřecí řízky

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsní řízky naklepeme přes mikroten, nasolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku.
  • 2
    V misce smícháme prolisovaný česnek, med, šťávu a kůru z citronu, olej a nasekaný čerstvý tymián. Směsí zalijeme kuřecí maso a pečeme asi hodinu ve středně vyhřáté troubě, pravidelně podléváme vypečenou šťávou, těsně před dokončením posypeme třtinovým cukrem, který spolu s medem vytvoří na masu zlatavou kůrku. Podáváme např. s bramborami nebo kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.