Medové kuřecí řízky
90 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 600gramůKuřecí prsa
- 7gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 0,5decilitrOlej olivový
- 0,5decilitrMed včelí
- 40gramůTymián čerstvý
- 20gramůCukr třtinový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsní řízky naklepeme přes mikroten, nasolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazaného pekáčku.
- 2V misce smícháme prolisovaný česnek, med, šťávu a kůru z citronu, olej a nasekaný čerstvý tymián. Směsí zalijeme kuřecí maso a pečeme asi hodinu ve středně vyhřáté troubě, pravidelně podléváme vypečenou šťávou, těsně před dokončením posypeme třtinovým cukrem, který spolu s medem vytvoří na masu zlatavou kůrku. Podáváme např. s bramborami nebo kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.