Medovníkové plněné muffiny meruňkovým džemem
60 min.
Ingredience
- Na dochucení
- 3lžíceMandle
- 250gramůDžem meruňkový
- 80gramůVišně kandované
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceSirup javorový
- Na vytření a vysypání formiček
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Sypká směs
- 250gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaJedlá soda
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaHřebíček
- 1lžičkaPerníkové koření
- 1lžíceSkořice mletá
- 1lžíceKakao
- Tekutá směs
- 150gramůMed včelí
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 100gramůCukr krupice
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
969 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
168 g
Vláknina
5 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Omyjeme sušené meruňky, pokrájíme je na proužky. 3 lžíce loupaných mandlí rozkrájíme nadrobno.
- 2Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Přidáme špetku mletého kardamomu, 1 špetku soli, 0,5 lžičky roztlučeného hřebíčku, 1 lžičku perníkového koření, lžíci mleté skořice a lžíci kakaa, směs dobře promícháme. Do rendlíku vložíme máslo, med, třtinový cukr a mléko. Za stálého míchání směs mícháme při mírné teplotě do doby, než se cukr rozpustí. Poté rendllík odstavíme z plotny, když medová směs vychladne, smícháme ji důkladně se sypkou směsí spolu se 2 vejci a mandlemi. Těsto dáme do sáčku se širším nástavcem. Do každé formičky na dno a okolo stěn nastříkáme tenkou vrstvu těsta - tak si připravíme "důlek" do kterého lžičkou vložíme meruňkový džem. Poté zbylým těstem zakryjeme džem v "důlcích". Formičky by měly být naplněny do dvou třetin výšky.
- 3Muffiny pečeme do zlatova v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 - 25 minut (do zlatova). Poté je necháme 3 - 4 minuty vychladnout. Vyjmeme je a dáme do papírových košíčků. Pokapeme ozdobně javorovým sirupem (hlavně střed), ozdobíme kandovanou višní a vychladlé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.