Meduňková omáčka
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůLilek
- 350mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceLimetková šťáva
- 2kusyCibule
- 0,5kusMeduňka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilek nakrájíme na kostičky a společně s nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem podusíme na rozehřátém másle.
- 2Poté přilijeme zeleninový vývar, limetovou šťávu a zvolna asi 5minut provaříme. Přimícháme nasekanou meduňku a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Omáčka je vhodná k masu, zejména ke kachně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.