Měkkýši na jehlách
60 min.
Ingredience
- 500gramůMušle slávky
- 500gramůMušle srdcovky
- 2kusyCuketa
- 60gramůPetržel - nať
- 500gramůGarnát obecný
- 100mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
22 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
534 mg
Postup přípravy
- 1Všechny plody moře omyjeme a vhodíme na několik hodin do velké mísy se studenou osolenou vodou. Scedíme, odrhneme slávky a všechny plody moře promyjeme ve větším množství studené vody. Oloupeme stroužek česneku a podrtíme. Omyjeme petrželku, osušíme a jemně nasekáme. Plody moře vhodíme do velké pánve, přidáme česnek, nasekanou petrželku, bílé víno, olej a na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít.
- 2Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky i všechny plody moře, které se neotevřely. Odkrojíme stopky z cuket, cukety omyjeme, osušíme, pokrájíme na kolečka a povaříme 1 minutu v osolené vodě, scedíme a osušíme.
- 3Připravíme jehly. Střídavě napichujeme různé druhy měkkýšů a kolečka cuket. Narovnáme do olejem potřeného pekáčku, potřeme zbývajícím olejem a dáme asi na 5 minut do trouby předehřáté na
- 4190 °C. Jehly několikrát otočíme.
- 5Vytáhneme pekáček z trouby, narovnáme jehly na servírovací mísu, posypeme solí, pepřem a zbývající nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.