Melounové čatní s červenou paprikou
40 min.
Ingredience
- 500gramůMeloun vodní
- 2kusyPaprika červená
- 150gramůPomeranče
- 100gramůBrusinky sušené
- 2centilitryOcet jablečný
- 3centilitryPomerančová šťáva
- 250gramůCukr želírovací
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vodní meloun rozpůlíme, pomocí lžičky odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Pomeranče oloupeme, odstraníme bílou slupku a dužinu nakrájíme na větší kousky.
- 2Do hrnce vložíme kousky melounu, papriku, pomeranče, sušené brusinky, jablečný ocet, pomerančovou šťávu, želírovací cukr a vše promícháme.
- 3Směs přivedeme k varu a za stálého míchání 5 minut povaříme. Nakonec čatní osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.
- 4Čatní nalijeme do připravených zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.