Melounový salát s krevetami

25 min.
Portugalsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
15 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meloun a okurku oloupeme a vyjmeme semínka. Z dužin vykrojíme kuličky.
  • 2
    Dresink připravíme z několika kapek oleje, citrónové šťávy, trochu nastrouhané citrónové kůry, soli, pepře a cukru. Přidáme jemně nasekané lístky bazalky a vložíme ovoce, necháme marinovat.
  • 3
    Pórek podélně rozpůlíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky, krátce osmahneme na oleji, lehce osolíme, vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.
  • 4
    Krevety okořeníme provensálskými bylinkami, cayenským pepřem a paprikou. Pánev vytřeme rozpůleným česnekem, nalijeme do ní trochu rostlinného oleje a krevety na něm rychle osmažíme.
  • 5
    Do marinády k ovoci a zelenině přidáme pórek, promícháme a navrch rozložíme krevety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.