Melounový salát s krevetami
25 min.
Ingredience
- Dresink
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaCukr moučkový
- 1kusBazalka
- 2kusyCitrony
- 1lžíceProvensálské koření
- 1lžičkaPepř cayenský
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1kusMeloun cukrový
- 1kusOkurka salátová
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůPórek
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
15 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Meloun a okurku oloupeme a vyjmeme semínka. Z dužin vykrojíme kuličky.
- 2Dresink připravíme z několika kapek oleje, citrónové šťávy, trochu nastrouhané citrónové kůry, soli, pepře a cukru. Přidáme jemně nasekané lístky bazalky a vložíme ovoce, necháme marinovat.
- 3Pórek podélně rozpůlíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky, krátce osmahneme na oleji, lehce osolíme, vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.
- 4Krevety okořeníme provensálskými bylinkami, cayenským pepřem a paprikou. Pánev vytřeme rozpůleným česnekem, nalijeme do ní trochu rostlinného oleje a krevety na něm rychle osmažíme.
- 5Do marinády k ovoci a zelenině přidáme pórek, promícháme a navrch rozložíme krevety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.