Meruňkové knedlíky s malinami

60 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
24 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh důkladně rozmícháme se žloutkem, máslem, krupicí, nastrouhanou citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Meruňky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Místo každé pecky vložíme kousek cukru a meruňky opět uzavřeme.
  • 2
    Těsto vytvarujeme do silnějšího válce a rozdělíme na 8 dílů. Každý kousek položíme na dlaň a vymáčkneme do něj důlek. Vložíme meruňku, těsto vytáhneme kolem ní a zabalíme do knedlíku.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíky v ní zvolna vaříme 10-12min. Mezitím je jednou otočíme. Po vyjmutí necháme okapat.
  • 4
    Na rozehřátém másle osmahneme dozlatova strouhanku. Knedlíky rozdělíme na talíře, posypeme strouhankou, moučkovým cukrem, doplníme malinami a meduňkovými lístky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.