Mexická fazolová polévka

200 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přes noc necháme fazole namočené ve studené vodě, poté přecedíme a dáme do hrnce s vodou. Na prudkém plameni vaříme 10 minut, poté stáhneme plamen a vaříme 2 hodiny pod pokličkou, dokud fazole nezměknou.
  • 2
    Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, vývar, chilli papričku a polévku uvedeme do varu. Pod pokličkou vaříme 30 minut.
  • 3
    Odebereme polovinu obsahu z hrnce i s tekutinou a rozmixujeme v mixéru. Vrátíme do hrnce a přidáme pokrájená rajčata a celer. Povaříme 15 minut, pokud je třeba, přidáme trochu vývaru.
  • 4
    Pokrájíme chléb na kostičky, rozehřejeme v pánvi olej s česnekem a osmažíme kostičky chleba do zlatova.
  • 5
    Polévku osolíme, opepříme a podáváme s osmaženým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.