Mexická fazolová polévka
200 min.
Ingredience
- 175gramůFazole
- 1,25litryVoda pitná
- 175gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 1litrVývar zeleninový
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3krajíceChléb konzumní
- 2kusyCeler - nať
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přes noc necháme fazole namočené ve studené vodě, poté přecedíme a dáme do hrnce s vodou. Na prudkém plameni vaříme 10 minut, poté stáhneme plamen a vaříme 2 hodiny pod pokličkou, dokud fazole nezměknou.
- 2Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, vývar, chilli papričku a polévku uvedeme do varu. Pod pokličkou vaříme 30 minut.
- 3Odebereme polovinu obsahu z hrnce i s tekutinou a rozmixujeme v mixéru. Vrátíme do hrnce a přidáme pokrájená rajčata a celer. Povaříme 15 minut, pokud je třeba, přidáme trochu vývaru.
- 4Pokrájíme chléb na kostičky, rozehřejeme v pánvi olej s česnekem a osmažíme kostičky chleba do zlatova.
- 5Polévku osolíme, opepříme a podáváme s osmaženým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.