Mexická hovězí kýta

215 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
27 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole zalijeme studenou vodou, aby byly ponořené, a necháme je přes noc namočené.
  • 2
    Fazole scedíme, propláchneme je proudem studené vody. Pak je dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a 10 minut zprudka vaříme. Hrnec dáme na mírnější oheň, částečně přikryjeme poklicí a fazole zvolna vaříme asi 50 minut, až změknou. Přecedíme je.
  • 3
    V hlubokém pekáči rozehřejeme olej a po částech na něm zprudka 5-7 minut maso smažíme. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.
  • 4
    Pekáč dáme na mírnější oheň, vložíme nasekanou cibuli, chilli papričky, česnek, nakrájenou papriku, koriandr a průběžně promícháváme zeleninu a smažíme do změknutí.
  • 5
    Přisypeme mouku, mícháme a 1 minutu ji smažíme. Přilijeme vývar, přidáme rajský protlak, strouhanou čokoládu, podle chuti sůl a pepř. Do nádoby vrátíme maso a přidáme fazole. Přikryjeme a 1,5 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 150 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.