Mexická hovězí kýta
215 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí kýta
- 250gramůFazole
- 250gramůCibule
- 20gramůChilli paprička
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 900mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůČokoláda na vaření
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 180gramůPaprika červená
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
27 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazole zalijeme studenou vodou, aby byly ponořené, a necháme je přes noc namočené.
- 2Fazole scedíme, propláchneme je proudem studené vody. Pak je dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a 10 minut zprudka vaříme. Hrnec dáme na mírnější oheň, částečně přikryjeme poklicí a fazole zvolna vaříme asi 50 minut, až změknou. Přecedíme je.
- 3V hlubokém pekáči rozehřejeme olej a po částech na něm zprudka 5-7 minut maso smažíme. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.
- 4Pekáč dáme na mírnější oheň, vložíme nasekanou cibuli, chilli papričky, česnek, nakrájenou papriku, koriandr a průběžně promícháváme zeleninu a smažíme do změknutí.
- 5Přisypeme mouku, mícháme a 1 minutu ji smažíme. Přilijeme vývar, přidáme rajský protlak, strouhanou čokoládu, podle chuti sůl a pepř. Do nádoby vrátíme maso a přidáme fazole. Přikryjeme a 1,5 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 150 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.