Mexická pikantní kukuřice
55 min.
Ingredience
- 3kusyChilli paprička
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 4kusyKukuřice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1špetkaChilli koření mleté
- 125mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
92 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
587 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si chilli papričky. Rozehřejeme troubu na 160 °C. Papričky necháme na plechu asi 4-5 minut opražit, vyndáme a necháme zchladnout. Potom je rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Větší stroužek česneku nebo 2 malé prolisujeme a přidáme k cibuli. Obojí krátce osmahneme na rozehřátém másle v hrnci. Ihned přidáme rozsekané chilli papričky a cca 125 ml vody. Oheň ztlumíme a směs povaříme na mírném ohni, dokud chilli papričky nezměknou, tedy asi 20-25 minut. Směs necháme trochu zchladnout a rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a pepřem a pro pikantnost ještě i mletým chilli kořením.
- 3Kukuřičné klasy zbavíme listů, očistíme od vláken a opečeme je na grilu ze všech stran. Až získají světle žlutou barvu a jsou hotové sejmeme je z grilu.
- 4Kukuřici vložíme na talíře, lehce osolíme, poprášíme mletým chilli kořením a zakápneme šťávou z limetky. Na talíř přidáme pálivou omáčku a podáváme, dokud jsou kukuřice horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.