Mexická pikantní kukuřice

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
92 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
587 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si chilli papričky. Rozehřejeme troubu na 160 °C. Papričky necháme na plechu asi 4-5 minut opražit, vyndáme a necháme zchladnout. Potom je rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Větší stroužek česneku nebo 2 malé prolisujeme a přidáme k cibuli. Obojí krátce osmahneme na rozehřátém másle v hrnci. Ihned přidáme rozsekané chilli papričky a cca 125 ml vody. Oheň ztlumíme a směs povaříme na mírném ohni, dokud chilli papričky nezměknou, tedy asi 20-25 minut. Směs necháme trochu zchladnout a rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a pepřem a pro pikantnost ještě i mletým chilli kořením.
  • 3
    Kukuřičné klasy zbavíme listů, očistíme od vláken a opečeme je na grilu ze všech stran. Až získají světle žlutou barvu a jsou hotové sejmeme je z grilu.
  • 4
    Kukuřici vložíme na talíře, lehce osolíme, poprášíme mletým chilli kořením a zakápneme šťávou z limetky. Na talíř přidáme pálivou omáčku a podáváme, dokud jsou kukuřice horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.