Mexická vejce
60 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín římský
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej kukuřičný
- 0,5hrnekVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme kukuřičný olej, přidáme papriky a česnek, opékáme za občasného míchání asi 2 minuty doměkka. Přimícháme chilli papričky, koriandr a kmín, ještě minutu opékáme. Do směsi nalijeme červené víno a přivedeme k varu. Oheň zmírníme a dusíme 3 minuty.
- 2Přidáme rajčata i se šťávou, cukr a zvolna dusíme 25 minut. Potom osolíme a opepříme.
- 3Vařečkou uděláme do směsi na pánvi 4 důlky a do každého důlku rozklepneme vejce. Pánev přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. Hotové jídlo posypeme koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.