Mexická vejce

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme kukuřičný olej, přidáme papriky a česnek, opékáme za občasného míchání asi 2 minuty doměkka. Přimícháme chilli papričky, koriandr a kmín, ještě minutu opékáme. Do směsi nalijeme červené víno a přivedeme k varu. Oheň zmírníme a dusíme 3 minuty.
  • 2
    Přidáme rajčata i se šťávou, cukr a zvolna dusíme 25 minut. Potom osolíme a opepříme.
  • 3
    Vařečkou uděláme do směsi na pánvi 4 důlky a do každého důlku rozklepneme vejce. Pánev přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. Hotové jídlo posypeme koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.